Info Line (tarif normal)
021 335 7905

ULTRASTOP - Barrier

teh-1Una dintre cele mai dificile și complexe sarcini în purificarea apei - este dezinfectarea sa și anume îndepărtarea bacteriilor din apă. Bacteria – este un organism viu mic și se poate "distruge" cu produse chimice, cum ar fi clorul (mai rar cu ozon), care se efectuiază la majoritatea stațiilor de tratare a apelor urbane. Mai mult decât atât, în scopul de a asigura siguranța biologică garantată a apei potabile, clorul trebuie să rămână activ până la intrarea în robinetul consumatorului. Cantitatea rămasă de clor pătrunde în corpul nostru, noi simțim mirosul și gustul neplăcut, în plus, clorul intră în reacţie cu materia organică din apă, oferind o mulțime de compuși chimici diferiți (clor organic), a căror acțiune asupra organismului este de multe ori chiar dificil de prezis.

Dar cel mai important este că: de foarte multe ori nu avem la îndemână robinetul de alimentare cu apa centralizată. La țară, picnic, în deplasare. Cum procedăm? Cum dezinfectăm apa, fara să folosim produsele nocive "chimice"?

Putem oare bea în condiții de siguranță apă din râu?
Compania "BARRIER", a găsit soluția pentru rezolvarea aceastei probleme, elaborând tehnologia UltraStop, realizată în cartuşele "Ultra" pentru cănanile-filtrante Barrier. La baza cartuşului stau fibre tubulare ale companiei japoneze Mitsubishi Rensui. Ele sunt nişte fibre subţiri cu un diametru de fracţiune a milimetrului, goale în interior. Cavitatea interioară este deschisă spre ieșirea cartușului. Suprafața exterioară a fibrelor este acoperită cu o membrană încă mai fină (cu o grosime de câțiva zeci de microni). Această membrană este impermeabilă pentru bacterii.

Apa la ieșirea din cartuș se filtrează în interiorul fibrelor – nu există o altă cale de "eşire"  a apei din cartuș. Forma fibrelor asigură o suprafață mare pentru contactul cu apa și în consecință - o viteză suficientă pentru filtrare. Fibrele automat filtrează  99,9% din bacterii, asigurând în totalitate siguranţa fără a folosi orice tip de substanțe chimice.

Eficiența de îndepărtare a bacteriilor de către cartuşul Ultra de până la 99,9% este confirmată prin testarea in conformitate cu Standardul American NSF P 231.
Întrucât pentru purificarea maximă este  necesară o purificare specială a apei,  viteza de curgere a apei prin cartuşul Ultra este mai mică de cât viteza de curgere a apei prin cartuşele obişnuite. Mai mult decât atât, deoarece bacteriile "filtrate" rămân în interiorul cartuşului, se recomandă să se înlocuiască de cel puțin o dată pe lună.

 
honor5 honor3 honor6