Info Line (tarif normal)
021 335 7905

Apa - ajuta sau nu la slabit?

2Consumul de apa are beneficii asupra sanatatii, insa nu ajuta la pierderea kilogramelor in plus, potrivit unui nutritionist.

Multe persoane care tin dieta consuma multa apa in ideea ca le ajuta sa slabeasca, informeaza Daily Mail.

Insa dr. Beth Kitchin, de la Universitatea din Alabama, sustine ca apa nu este o cheie magica atunci cand vine vorba de slabit. "Sunt foarte putine dovezi ca apa accelereaza pierderea in greutate - este vorba despre acele mituri care se tot perpetueaza. Nu spun ca apa nu este buna. Insa numai un singur studiu a aratat ca persoanele care beau mai multa apa au ars putin mai multecalorii zilnic", spune expertul.

 

De asemenea, dr. Beth Kitchin sustine ca si consumul a opt pahare de apa pe zi este un mit. "Da, oamenii au nevoie de lichide, insa nu doar de apa. Nu sunt dovezi care sa arate ca apa topeste grasimea, asa ca este ok daca nu va place apa", afirma specialistul. Ea sustine ca si alte lichide hidrateaza, printre acestea numarandu-se cafeaua si ceaiul verde.

Dr. Beth Kitchin crede ca singura solutie pentru ca o persoana sa slabeasca este sa consume mai putine calorii, alimentele indicate in acest sens fiind fructele, legumele si supele.

SURSA: Ziare.com

 
honor5 honor3 honor6