Info Line (tarif normal)
021 335 7905

Descoperire uluitoare, facuta in apa imbuteliata: cate substante chimice contine

articolul 1Mulţi oameni preferă să consume apă imbuteliată pentru că o consideră mai sănătoasă decât cea de la robinet. Totuşi, specialiştii germani au facut o descoperire de-a dreptul uluitoare in acest tip de apă, s-au gasint un număr uriaş de substanţe chimice in ea.

Cei care consumă mereu apă imbuteliată se expun riscului de a introduce în corp şi foarte multe substanţe chimice, scrie Fox News. Specialiştii nemţi au găsit într-o singură sticlă de apă îmbuteliată aproape 25.000 de substanţe chimice.

 

Odata ajunse în corpul uman, multe asemenea substanţe imită efectul unor medicamente puternice asupra organismului, conform studiului apărut in revista PloS One. Experţii au testat 18 tipuri de apă vândută în magazine, din întreaga lume. Ei au vrut să vadă dacă substanţele detectate in apă au un efect nociv asupra receptorilor de androgen şi estrogen.

Ei au testat şi apă de la robinet, iar aceasta, spre deosebire de cea îmbuteliată, nu a avut un efect negativ asupra acestor receptori de hormoni. Cel mai mult din cauza apei îmbuteliate are de suferit sistemul endocrin, el fiind afectat de substantele nocive care sunt găsite in apă şi sunt folosite inclusiv la productia de răsini plastice, utilizate la producţia recipientelor din plastic.

Femeile insărcinate şi copiii mici sunt cei mai expuşi pericolului provocat de aceste substanţe. Printre efecte se numara naşterea prematură, pubertatea timpurie si chiar infertilitatea. De asemenea, oamenii sunt expuşi şi riscului de diabet, boli de inimă şi anumite tipuri de cancer.

 

SURSA: ziare.com

 
honor5 honor3 honor6