Info Line (tarif normal)
021 335 7905

Descoperire neobisnuita: Lume extraterestra bogata in apa, cum nu s-a mai vazut

3Astronomii de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite au descoperit o lume extraterestra bogata in apa, dar care nu seamana cu nimic din ceea ce exista in sistemul nostru solar. Este o planeta uriasa, cunoscuta sub numele de Tau Bootis b.

Cea mai apropiata comparatie a acestei lumi este cu Jupiter, insa Tau Bootis b are o masa de opt ori si jumatate mai mare decat aceasta, potrivit Dvice.

Poreclita "fierbintele Jupiter", Tau Bootis b se gaseste la o distanta de 7 ori mai aproape decat se afla Mercur fata de Soare.

 

Cu toate acestea, astronomii de la Universitatea Pennsylvania au detectat prezenta apei. Folosind o tehnica noua, echipa a fost capabila sa descopere apa in atmosfera planetei sub forma de vapori.

"Detectarea apei in atmosfera planetei Tau Bootes b este importanta, deoarece ne ajuta sa intelegem modul in care se formeaza si evolueaza acesteplanete exotice.

Descoperirea demonstreaza, de asemenea, eficienta noii noastre tehnici, care detecteaza radiatia infrarosie in atmosfera acestor planete", a spus cercetatorul Ciad Bender, de la Universitatea Pennsylvania.

Aceasta noua tehnica ar putea ajuta cercetatorii sa determine existenta apei pe un numar de planete aflate mai aproape de sistemul nostru solar decat Tau Bootis b.

 

SURSA: Ziare.com

 
honor5 honor3 honor6