Info Line (tarif normal)
021 335 7905

Ce ti se poate intampla daca bei apa din sticle de plastic

articolul 2Consumul apei din recipiente de plastic poate declansa migrene, arata o cercetare recenta.

Vinovat de acest lucru este bisfenolul A (BPA), care se gaseste in recipientele din plastic, si care a mai fost asociat cu probleme de sanatate precum obezitatea, infertilitatea si infarctul, informeazadailymail.co.uk.

Cel mai recent studiu, publicat in "Stiinte toxicologice", subliniaza ca bisfenolul A agraveaza durerile de cap.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Kansas, SUA, au comparat efectele acestei substante in cazul oamenilor dupa cercetarile in laborator, efectuate pe cobai.

Specialistii au analizat comportamentul mai multor soareci, jumatate dintre ei fiind expusi bisfenolului A o data la trei zile. Cei care au venit in contact cu aceasta substanta s-au aratat mai putin activi, au stat departe de lumina puternica si de zgomote, tresareau usor si aratau semne de sensibilitate in zona capului.

 

De asemenea, la nivelul creierului s-a observat si un influx de estrogen. Simptomele observate la soareci sunt asemanatoare cu cele experimentate de oameni in timpul unui atac migrenos.

"La majoritatea celor cu migrene, astfel de crize au o legatura genetica, iar factorii declansatori le genereaza doar in cazul celor care au o predispozitie in acest sens", declara neurologul Fayyaz Ahmed.

Concluzia este o directie noua in ceea ce priveste studiul migrenelor.

 

SURSA: ziare.com

 
honor5 honor3 honor6