Cum ne alegem cana filtrantă?

Apa pe care o consumăm ne afectează sănătatea mai mult decât ne dăm seama. Deși pare curată și bună de băut, apa poate conține substanțe dăunătoare sau microorganisme, care pe termen lung ar putea să ne afecteze sănătatea în mod dăunător.
O metodă mai bună decât faptul de a cumpăra mereu apă îmbuteliată este aceea ce a achiziționa un filtru de apă pentru robinet, sau o cană filtrantă pentru apă, ultima variantă fiind cea mai accesibilă.

 

Cum alegi cea mai bună cană filtrantă pentru apă ?

Având în vedere că o cană pentru filtrarea apei te ajută pe tine și familia ta să trăiți mai sănătos, ajutându-te în același timp să faci economii considerabile, este normal să îți dorești să achiziționezi un astfel de dispozitiv.


Principiul de funcționare

Sistemul de filtrare al apei va determina cât de eficientă va fi cu adevărat cana. Orice cană filtrantă este formată din trei părți principale: vasul pentru apă, cartușul filtrant și capacul.
Dintre toate cel mai mult vă va interesa cartușul filtrant, deoarece de eficiența acestuia va depinde și calitatea filtrării.
Marea majoritate a cănilor filtrante vor fi suficient de bune pentru a filtra apa de urmele de calcar sau clor care pot fi dăunătoare pentru organism, cele mai bune căni filtrante, însă, sunt destul de eficiente pentru a filtra chiar și microorganisme ce pot fi dăunătoare.
Cele mai populare substanțe ce trebuiesc eliminate sunt: clorul, ierbicide, pesticide, contaminanți chimici organici. De asemenea, un filtru de apă bun va îmbunătăți vizibil aspectul, culoarea, mirosul și gustul apei.

 

Capacitatea cănii


Este un aspect care va influența mult manevrabilitatea cu care vei putea manipula cana, precum și cât de des va trebui să o umpli. De asemenea, prețul unei căni este influențat destul de mult de capacitatea recipientului pentru apă.Cei mai mulți utilizatori au ajuns la concluzia că o cană de 1 sau 2 litri este destul de mare pentru o bucătărie, fără să ocupe foarte mult spațiu.
Dacă însă ai o familie mai numeroasă, ai putea lua în calcul achiziționarea unei căni cu o capacitate mai mare.
Bineînțeles însă, o cană cu un filtru care să curețe mai rapid apa, va fi mai practică și mai ușor de folosit. O cană cu adevărat eficientă va putea să filtreze apă de îndată ce vei turna apa de la robinet în cartușul de filtrare.

Durabilitatea

Cu cât este mai durabilă o cană cu atât mai mult te poți bucura de ea. Bineînțeles că există câteva măsuri de întreținere pe care le poți face singur pentru a-i prelungi durata de funcționare, dar există unele aspecte la care trebuie să fii atent încă înainte de cumpărare.
Vei putea filtra mai mult decât doar apă de la robinet. De aceea materialul din care este confecționată cana trebuie să fie foarte puternic și rezistent la șocuri.


Întreținere

Nu va fi necesar să execuți procedee complexe de întreținere. În general, simpla clătire a filtrului după fiecare utilizare va fi suficientă pentru a prelungi cât mai mult durata de viață a cănii.
Va trebui totuși să schimbi cartușul de filtrare odată la 2-3 luni pentru a putea să te bucuri de o apă de calitate superioară.Preț

În general, cănile filtrante pentru apă au prețuri accesibile pentru oricine. Oricum, îți vei amortiza investiția în suficient de scurt timp deoarece nu va mai fi nevoie să cumperi apă îmbuteliată pentru toată casa.


Producători

Pentru a avea o garanție a calității, alege să cumperi de la producători renumiți, care au o bună reputație în producția de astfel de dispozitive.