Apa este esența vieții! Am spus-o de mai multe ori, organismul uman este compus în proporție de 70% din apă. Acest lucru înseamnă că apa este mult mai importantă decât mâncarea pentru supraviețuire. Cât de importantă este însă calitatea apei pe care o consumăm pentru a ne face saă ducem o viață lungă și sănătoasă? Răspunsul este că aceasta trebuie să fie cât mai curată, fără substanțe nocive organismului.

Mulți dintre români consumă apa direct de la robinet crezând că procesele regiilor de apă sunt suficiente pentru a le garanta cea mai bună apă. Adevărul este că aceasta conține foarte mult clor, substanță care pe termen lung va afecta sănătatea utilizatorilor. Nu mai punem la socoteală vechimea rețelei de distribuție a apei potabile, caracterizată de conducte ruginite sau murdare.

Există și categoria celor care au optat pentru apa îmbuteliată. Nici aceasta nu este însă o soluție extrem de eficientă din cauza compușilor chimici eliminați de pet-uri când sunt supuse la căldură.

Așadar, fie că vorbim de apa captată din subteran la case (are un grad ridicat de calcar) sau de cea adusă direct la robinet dintr-o rețea publică, trebuie să-i aplicăm un proces de filtrare, dedurizare, purificare pentru a o face potabilă și sănătoasă pentru organism.

Filtrele cu cărbune activ, filtrarea prin osmoză inversă, facilitează obținerea apei potabile, fără microorganisme sau alte depuneri.